Minkä kysymyksen haluat jättää kypsymään vastauksiksi?

16 heinäkuun, 2017 in Kaikki artikkelit, Kysyvät Kuvat

appelsiiini-syksy1-1200

Raivaa luovuudelle tilaa – uskalla pitkästyä!

Tiedämme että mielemme tarvitsee lepoa aivan aivan samalla tavalla kuin lihaksemme tarvitsevat lepoa treenikeertojen välillä. Kesä on hyvää aikaa kerätä voimia, antaa luovuudelle tilaa ja valmistautua henkisesti tulevaan.

Moni hyrrää lomallaan kahta kovemmilla kierroksilla hyödyntääkseen kallisarvoisen loma-ajan parhaalla mahdollisella tavalla. Palautumisen kannalta pelkkä työpaikan oven sulkeminen ei kuitenkaan riitä.

Rohkea johtaja uskaltaa hidastaa reippaasti ja pitkästyä rohkeasti.

Muistatko vielä lapsuutesi sateiset mökkipäivät jolloin ei ollut mitään tekemistä? Siitä seurasivat monesti parhaat leikit ja jännittävimmät seikkailut. Pitkästyminen on siis kaikkea muuta kuin passivoiva tila.

Hyödynnä siis kesälomalla mahdollisuus jättää pois turha suunnitelmallisuus ja suorituspaineet. Uudet, luovat ajatukset voit koettaa houkutella esiin vaikkapa seuraavaa tekniikkaa hyödyntäen:

  • Valitse yksi kysymys jonka haluat jättää lomasi ajaksi lepäämään ja tekeytymään vastauksiksi.
  • Hyvä kysymys menee jotakin kohti ennemmin kuin pois jostakin. Kysy siis mieluummin ”Miten saavutan asian X” kuin ”Miten pääsen eroon asiasta Y”.
  • Älä pohdi asiaa sen kummemmin. Anna vain levon tehdä tehtävänsä.
  • Loman lopussa ota kysymyksesi uudelleen esiin. Kirjoita ylös ajatuksesi siihen liittyen tai jos se sopii sinulle paremmin, jutustele asiasta hyvän ystäväsi kanssa jonakin rauhallisena hetkenä. Anna ajatustesi vaeltaa vapaasti sellaisiinkin suuntiin, joita et aiemmin ole uskaltanut ajatella.
  • Huomioi miten ajattelusi tai suhtautumisesi ovat muuttuneet.

Luovaa lomaa!