Kysyvä kuva: Jos taistelisit pimeää puolta vastaan työpaikallasi mitä muuttaisit?

21 joulukuun, 2017 in Kaikki artikkelit, Kysyvät Kuvat, Tietoisemmin

Rohkean johtajan uudenvuodenlupaus

Uusi kalenterivuosi on hyvä aika tarkastella kriittisesti vanhoja toimintatapoja. Mitkä käytännöt joutavat paperikoriin edellisen vuoden kalenterin kanssa? Mitkä toimintatavat tukevat työyhteisön etenemistä? Entä mitkä jarruttavat? Minkä päivittäisen tavan itse voisit korvata paremmalla?

Nyt on aika antaa rohkea uudenvuodenlupaus:

Uskalla tunnistaa jokin turhaksi muuttunut toiminto elämässäsi ja leikkaa se pois Jedin tarkkuudella. Sivalla tarpeeton toimintatapa irti sekä työstä että vapaa-ajastasi ja korvaa se rohkeasti toimivalla.
Haastamme kaikki lukijamme ottamaan yhden rohkean askeleen, jota voi jäsentää rohkean johtajuuden kolmen näkökulman kautta esimerkiksi seuraavin kysymyksin:

Rohkea ajatusjohtajuus

  • Mikä auttaa sinua hyvän kokonaiskuvan luomisessa? Mikä saa kokeilemaan uutta ja rakentamaan uusia reittejä tavoitteeseen?
  • Entä mikä on sellainen ajatusmalli tai pelko, joka saa tyytymään tavanomaiseen ja tukee huonosti tavotteiden saavuttamista?
  • Miten korvaat jarruttavan ajatuksen rakentavalla? Miten pääset vanhasta irti ja luot tilalle jotain ihan muuta?

Rohkea tunnejohtajuus

  • Mikä ajatus, tottumus tai toimintatapa tukee parhaiten jaksamistasi? Mikä saa sinut panostamaan omaan hyvinvointiisi?
  • Suuntaa valomiekkasi toimintatapaan, joka kuluttaa energiaa enemmän kuin antaa. Mikä toimintatapa olisi tilanne huomioiden parempi?
  • Valitse toteutettavaksi yksi muutos, joka palvelee omaa päivittäistä jaksamistasi ja hyvinvointiasi tai korvaa aiemman energiasyöpön.

Rohkeus toiminnan tasolla

  • Tarkista valitsemiesi askeleiden (tekojen) ekologia ja oma motivaatiosi: kun valitsemistasi korjauksista on tullut tapa, miltä elämäsi näyttää? Mitä ollet saanut? Mistä joudut luopumaan?
  • Tarkista vielä että valitsemasi askeleet on muotoiltu niin, että sinun on helppo toteuttaa ne joka päivä.

Rohkeutta tulevaan sekä Hyvää ja voimallista uutta vuotta 2018!